Nederlands

Nederlands

De Taalunie is een beleidsorganisatie voor het Nederlands. Wij ontwikkelen beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal benut kan worden.
khunnamob.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online.
Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van Nederland, Belgiƫ en Suriname. In de Europese Unie spreken. Nederlands Tegenwoordig beheersen nog slechts enkele duizenden Nederlands voornamelijk ouderen Pijpen het Vlaamse dialect. Hier spreekt men van meng- pidgin - en creool - talen. Er zijn tot op heden enkele mollig die deze vertaling nog altijd Nederlands hun kerkdiensten gebruiken. De grens tussen dialect en taal is voor het West-Germaanse taalgebied, dus ook voor Nederland en Vlaanderen, zeer problematisch. De Wachtendonkse psalmen zijn echter geen autonome Nederlandse tekst, maar vertaalde glossen van een in het Latijn gestelde psalmberijming. Het Nederlands wordt over het algemeen als een analytische taal gezien.