Nederlands

Nederlands

De Taalunie is een beleidsorganisatie voor het Nederlands. Wij ontwikkelen beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal benut kan worden.
Alfabetisch zoeken. Wil je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Bekijk dan de woordenlijst Nederlands of de woordenlijst Engels.
Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van Nederland, België en Suriname. In de Europese Unie spreken.

Nederlands - blondje bevrijdt

Voltooide tijden worden gevormd met de hulpwerkwoorden hebben en zijn. Samen met het Duits van Elzas-Lotharingen werd het gezien als een vreemd, 'traditionellement hostile' idioom, behorende bij een buitenlandse taal, en was het daarom ook na de oorlog nog steeds verboden in het ambtelijk verkeer en op school. Zoek verder op internet ». Binnen de Europese Unie EU is het de achtste meest gesproken taal na het Duits, Frans, Engels, Italiaans, Pools, Spaans en Roemeens. Alfabet Officiële status Officieel in. Daarvoor in de plaats komt de beschrijving van de rauwe werkelijkheid, de onmenselijkheid, en veel aandacht voor lichamelijkheid en seksualiteit. In de betreffende gebieden is sprake van diglossie. Zachte g · Mond r · Klankinventaris · Poldernederlands. Elke gemeente van het koninkrijk moet deel uitmaken van een van deze vier taalgebieden. Wanneer het Nederlands als op zichzelf staande taal precies is ontstaan, Nederlands onbekend. Maar voor seculiere werken is de benaming 'Nederduytsch' of zelfs kortweg 'Duytsch'. Het onderwijs werd bijna helemaal verfranst. Aan de oostgrens speelt daarbij een rol of deze Nederlands Brunette of Nedersaksisch zijn.