Nederlands

Nederlands

De officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
Compleet overzicht van links voor iedereen die meer wil weten van de Nederlandse taal. khunnamob.info is dochter van Startpagina.
Alfabetisch zoeken. Wil je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Bekijk dan de woordenlijst Nederlands of de woordenlijst Engels. Nederlands Zie Nederlands in de Verenigde StatenPella-NederlandsMohawk Dutch en Jersey Dutch voor de hoofdartikelen over dit onderwerp. Wil je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Het Nederlands en bestuurlijk zwaartepunt in Vlaanderen en Brabantmet Nederlands de cumshot van de inwoners van kut likken Nederlanden, weerspiegelde zich ook in de dominantie gangbang de brunette varianten uit die gewesten. De gesproken taal van de hogere standen ging zich pas langzamerhand naar deze nieuwe standaardtaal richten, althans in de noordelijke Nederlanden en het eerst in Holland. De testuitslagen geven je een indicatie van het niveau Nederlands je de bovenstaande onderdelen van Nederlands Nederlandse taal beheerst. Tegenwoordig beheersen nog slechts enkele duizenden - voornamelijk ouderen - het Vlaamse dialect.

Nederlands - West

De officiële taal , zoals die wordt onderwezen op scholen en gebruikt wordt door de autoriteiten, wordt ook wel Standaardnederlands genoemd. Nederlands Zie Geschiedenis van het Nederlands voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Deze officiële afwijzing deed ouders besluiten hun taal steeds minder door te geven aan hun kinderen. De Hollands-Utrechtse variant was daarnaast een goede tweede. Perifere variëteiten ontstaan uit het contact met en de invloed van een of meer exogene, niet-Nederlandse talen of dialecten. De toekomende tijd wordt gevormd met het hulpwerkwoord zullen.
Nederlands leren