Roodharig

Roodharig

Een echte rooie: iemand met rood haar, bleke huid en sproeten: dat valt meteen op. Dat is niet alleen van deze tijd. Door de eeuwen heen zijn.
Rood haar: de ene vindt het een vloek, de andere een zegen. Maar waarin verschillen roodharigen eigenlijk van de rest van ons? En zijn ze.
Ongeveer twee procent van de bevolking wordt geboren met rood haar en een spierwitte huid. Degenen die gezegend zijn met een volle bos. De vrouw hoopt met …. De vraag is natuurlijk of er echt een fysiek verschil is of dat het enkel te maken heeft Roodharig de associaties die niet zozeer de roodharigen Roodharig, maar vooral de mannen in hun omgeving maken met rood. Toen ik borstvoeding ging geven was dat kommer en kwel. Ik loop al met mijn zonnebril op als de zon niet eens schijnt. Aftrekken niet verven dus! Roodharig

Roodharig - pret

Deense onderzoekers brachten dan weer aan het licht dat roodharigen gevoeliger zouden zijn voor koude, maar ook dat wordt door andere wetenschappers in twijfel getrokken. Niet iedere roodharige zal dit zo ervaren, het ligt ook aan de gevoeligheid van je huid. Ik hoop echt niet dat de rode mensen gaan uisterven het is namelijk heel zeldzaam. In de Middeleeuwen eindigden roodharige vrouwen niet zelden als heks op de brandstapel. Door de eeuwen heen zijn roodharigen altijd met vooroordelen en achterdocht behandeld.