Slikken

slikken

slikken. (overgankelijk) de mondinhoud de slokdarm doen afdalen. Hij slikte veel vitaminetabletten. (overgankelijk) overdrachtelijk: iets lijdzaam aanvaarden.
Slikken is een ingewikkeld proces waar veel spieren en zenuwen bij betrokken zijn, onder andere van je lippen, tong, kaak, wangen en je keel. Het slikproces.
“Ik houd er ook wel van als jongens een beetje gedrogeerd zijn.” Hahahah okééé Puck! Zelf is deze Playmate of the Year namelijk ook niet vies van een doppie. Spuiten en slikken - Pure MDMA (English subtitles)

Slikken - moeder verrast

Het eigenlijke slikken gebeurt buiten de wil om, dus onwillekeurig. De reflex wordt opgewekt door sensoren in de keelholte als de voedselbrok daarnaartoe wordt geduwd door de tong. Zoek slikken op in het WikiWoordenboek. Zie slik voor andere betekenissen van dit woord. Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het puzzelwoordenboek geen hulp kan bieden? Welkom bij het puzzelwoordenboek waar je wat van opsteekt! De faryngeale en oesofageale fasen worden door het autonome zenuwstelsel aangestuurd. De gehemeltebogen aan weerszijden van de Nederlands bewegen dicht naar elkaar tussen de bovenste spieren zodat er slikken een Cumshot voedselbrok kan passeren. Door een slikonderzoek probeert de logopedist de oorzaak van het slikken op te sporen. Het voedsel of vocht wordt in de mond genomen en als het nodig is gekauwd. Engels : swallow   en. Eten slikken slikken zijn activiteiten waarbij meerdere neurologische centra, zenuwen en spieren zijn betrokken.
slikken