Nederlands

Nederlands

Kies uit: Nederlandse spelling (werkwoorden/algemeen), zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen en gezegden, grammatica.
Compleet overzicht van links voor iedereen die meer wil weten van de Nederlandse taal. khunnamob.info is dochter van Startpagina.
De Taalunie is een beleidsorganisatie voor het Nederlands. Wij ontwikkelen beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal benut kan worden.
Nederlands Hoe goed spreekt de jeugd het Nederlands?

Nederlands - milf

Ga naar de inhoud. Deze officiƫle afwijzing deed ouders besluiten hun taal steeds minder door te geven aan hun kinderen. Binnen de Europese Unie EU is het de achtste meest gesproken taal na het Duits, Frans, Engels, Italiaans, Pools, Spaans en Roemeens. Hollands , Brabants , Limburgs , West-Vlaams , Nedersaksisch e. Dit blijkt uit het onderzoek van de Taalunie. Het Nederlands wordt op veel scholen in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen onderwezen. In het onderzoek dat de Taalunie bij die gelegenheid hield, gaf ruim zestig procent van de bevolking aan het Nederlands als moedertaal te hebben.