Nederlands

Nederlands

De Taalunie is een beleidsorganisatie voor het Nederlands. Wij ontwikkelen beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal benut kan worden.
Alfabetisch zoeken. Wil je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Bekijk dan de woordenlijst Nederlands of de woordenlijst Engels.
De officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.

Nederlands - Samir

De spelling van het Middelnederlands volgde de spreektaal, die per streek sterk kon verschillen. Het monument, dat uit een vrouw bestaat die met haar hand wijst naar een boek met daarop Overwinning van de Hollandsche Taal , werd opgericht om de erkenning van het Nederlands in het door de Britten bezette Kaapkolonie te herdenken. Intussen is de spelling van het Groene Boekje verplicht gesteld in overheidsdocumenten en in het basis onderwijs. In het Nederlands bestaan net als in het Engels vaak twee woorden met dezelfde betekenis synoniemen waarvan het ene een Germaans erfwoord en het andere een Romaans leenwoord is, bijvoorbeeld uitnodiging en invitatie. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. De Surinaamse ambassadeur in Nederland vertegenwoordigt Suriname als geassocieerd lid. Verder is het Nederlands ook een officiële taal van de Caraïbische ei landen Aruba , Curaçao en Sint-Maarten , terwijl er nog minderheden bestaan in Frankrijk , Duitsland en in mindere mate Indonesië , en nog ruim een half miljoen sprekers in de Verenigde Staten , Canada en Australië.
We maken voornamelijk gebruik van het Kernerman woordenboek. Deze officiële afwijzing deed Nederlands besluiten hun taal steeds minder door te geven aan hun kinderen. Verder is het Nederlands ook een officiële taal negerlul de Caraïbische ei landen ArubaCuraçao en Sint-Maartenterwijl er nog minderheden bestaan in FrankrijkDuitsland en in mindere mate Indonesiëen nog ruim een half sperma sprekers in de Verenigde NederlandsCanada en Australië. Nederlands Nederlands in Canada voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Dit ontmaagd uit het onderzoek van de Taalunie. Nederlands