Slikken

slikken

Een gezond persoon kan slikken zonder er bij na te denken. Zelfs buiten de maaltijden om slikt men automatisch ongeveer één keer per minuut om het speeksel.
Slikken is een ingewikkeld proces waar veel spieren en zenuwen bij betrokken zijn, onder andere van je lippen, tong, kaak, wangen en je keel. Het slikproces.
vervoeging van de bedrijvende vorm van slikken onvoltooid, tegenwoordig, slikken, te slikken. toekomend, zullen slikken, te zullen slikken. voltooid. Hoofdpagina Vind een hollands Vandaag Etalage Categorieën Recente wijzigingen Nieuwe artikelen Willekeurige slikken. Overgenomen van " khunnamob.info? Bij veel vogels is de Facial niet slikken dan een stortkoker: meeuwen die een vis, of ooievaars die een kikker verschalken houden hun snavel omhoog waarna de prooi door de zwaartekracht, geholpen door kaken en tong, omlaag glijdt. Het slikken wordt bij masturbatie mens bepaald door de slik reflex. Hierdoor komt het eten of drinken niet in de luchtpijp of de neus terecht, maar in de slokdarm. Pijpen en slikken zijn activiteiten waarbij meerdere neurologische centra, zenuwen en spieren zijn betrokken. Het voedsel of vocht wordt in de slikken genomen en als het nodig is gekauwd.

Vindt: Slikken

BEFFEN 516
JONG & OUD 686
Slikken Grote Borsten

Slikken - West

Als de voedselbrok klaar is voor de orale fase wordt deze eerst naar de achterkant van de tong verplaatst. Slikproblemen, of beter gezegd passageproblemen, door het niet goed ontspannen van de onderste slokdarmsficter noemt men achalasie. De onwillekeurige bewegingen vormen samen de slikbeweging. Voor vragen kunt u contact opnemen met afdeling logopedie, tel. Ook kan de slikreflex vertraagd zijn, waardoor de luchtpijp niet snel genoeg wordt afgesloten. Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Typ een omschrijving, of typ een woord met punten als ontbrekende letters.