Neger

neger

er werd net in een ondertiteling het woord neger gebruikt als vertaling voor black people. op tv zie je op muziekzenders vrijwel non stop nummers waarin ze.
Betekenis ' neger '. Je hebt gezocht op het woord: neger. neĀ·ger (de; m,v; meervoud: negers) 1lid van een van de zwarte rassen die oorspronkelijk uit Afrika.
Het woord ' neger ' is waarschijnlijk afgeleid van het Spaanse of Portugese woord voor zwart, negro, dat op zijn beurt is gebaseerd op het Latijnse niger. Spanje. neger

Neger - therapeut verleid

In de hiphopscene heeft nigger evenwel een comeback gemaakt. Hoe is Alphen aan den Rijn opgebouwd als in associaliteit en socialiteit? Skip to main content.. Wiet roken, mag dat? Van Dale en andere woordenboek-instituten hebben hier, na een uitspraak van de Commissie gelijke behandeling , niet op hoeven ingaan omdat "de functie van een woordenboek niet meer is dan het registreren van de betekenis van woorden in overeenstemming met het feitelijk woordgebruik". Sindsdien heeft het woord voor veel zwarte mensen altijd een nare bijsmaak gehad. Maar het woord is besmet geraakt en daardoor is het voor zwarte Nederlanders vervelend of zelfs kwetsend. Far til fire - En sort lille neger Ook op deze website. Hoe kan ik een video toevoegen? Neger komt van negeren, wat ook altijd werdt gedaan. Het is daarom voor witte Nederlanders respectvol neger het n-woord Pijpen te gebruiken. Skip to Dik content. Politiek correct taalgebruik is aldaar sindsdien veranderd van negro naar black en sinds het einde van neger vorige eeuw naar Afro-American. Daarbij wil ik ook nog even uitleg geven over de misvatting die Jeroen heeft aangehaald.