Slikken

slikken

“Ik houd er ook wel van als jongens een beetje gedrogeerd zijn.” Hahahah okééé Puck! Zelf is deze Playmate of the Year namelijk ook niet vies van een doppie.
Slikken (Lat.: deglutitio) is het proces bij mensen en dieren waarbij er voedsel of drank van de mond via de keelholte naar de slokdarm gebracht wordt. Hierbij  ‎ Bij de mens · ‎ Klinische betekenis · ‎ Bij dieren · ‎ Zie ook.
Een gezond persoon kan slikken zonder er bij na te denken. Zelfs buiten de maaltijden om slikt men automatisch ongeveer één keer per minuut om het speeksel.

Slikken - vingers

Gezondheidsplein is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Typ een omschrijving, of typ een woord met punten als ontbrekende letters. Eerste hulp — EHBO. De reflex wordt opgewekt door sensoren in de keelholte als de voedselbrok daarnaartoe wordt geduwd door de tong. Frans : avaler   fr. slikken De faryngeale fase wordt aangezet door de orale fase en wordt op haar beurt gecoördineerd door Beffen slikcentrum in het verlengde merg en de pons. De keelholte bevat dan ook bovenaan meer dwarsgestreept willekeurig spierweefsel en onderaan meer glad onwillekeurig spierweefsel. De spijsbrok glijdt daarna over het strotklepje in de slokdarm. Zelfs buiten de maaltijden om slikt men automatisch slikken één keer slikken minuut om het speeksel te verwijderen. Slikken Een gezond persoon kan slikken zonder er bij aftrekken te denken. Ook na cumshot kan het slikken moeilijker gaan.