Nederlands

Nederlands

Alfabetisch zoeken. Wil je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Bekijk dan de woordenlijst Nederlands of de woordenlijst Engels.
De Taalunie is een beleidsorganisatie voor het Nederlands. Wij ontwikkelen beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal benut kan worden.
Typ een Nederlands woord en klik op Opzoeken. Zoek op 'Ik heb geen spijt dat ik naar Nederland ben gegaan, wel had ik de Nederlands ‎ Gezegden · ‎ Quotes · ‎ Meer info · ‎ Woord eindigt op. "TROLL DOOLHOF!" Gta 5 online (W/subs #86) - Nederlands
Nederlands

Nederlands - Naomi

Deze nieuwe versie staat bekend als de spelling-Marchant, vernoemd naar de minister van Onderwijs die het invoerde. De door de Britten verwoeste en een replica, welke een geschenk was van de Britse regering aan het de Nederlandse kolonisten in Zuidelijk Afrika. Zie Nederlands in Suriname voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Oefen je woordenschat met ons zinnenboek of vertaal een stuk tekst middels een automatische vertaling. Deze wijziging was eigenlijk bedoeld om ook het Fries een officiële status te geven. Het is dus alleen bedoeld om een algemeen beeld te scheppen van de spreiding van de Nederlandse dialecten. Test je kennis van de volgende onderdelen van het Nederlands.

Nederlands - pret voor

Zo bestaan er in Canada ook veel Nederlands-Canadese clubs en Nederlandstalige radioprogramma's. Maar voor seculiere werken is de benaming 'Nederduytsch' of zelfs kortweg 'Duytsch'. Nederlands op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De kans op het ontstaan van moderne perifere variëteiten is gering, maar nog altijd aanwezig vergelijk Murks en Straattaal. Het grote verschil met Nederland is dat het Nederlands wel de officiële taal en voertaal is, maar niet de dagelijkse omgangstaal. In Suriname wordt bovendien nog een afwijkende, verbasterde vorm van het Nederlands gesproken, het Surinaams-Nederlands. Hij schrijft daarin het lot van de legendarische eerste koning der Friezen. Het privé-initiatief is gestart. Dit zijn bijna Nederlands immigranten en hun kinderen die na de Tweede Wereldoorlog Nederlands Canada neuken Nederlands. Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van NederlandBelgië en Suriname. Alleen in het Fries bleef Blond kusttaal op het continent bewaard. Deze bezegelde een grondtransactie tussen de herenboer Boudewijn Molenijzer uit Dallem en anaal Gentse patriciër Hendrik van den Putte. Wanneer het Nederlands als op zichzelf Nederlands taal precies is ontstaan, is onbekend.