Amateur

amateur

Uitspraak: [amaˈtør] Verbuigingen: amateur |s (meerv.) 1) iemand die iets niet als beroep doet, maar voor zijn of haar plezier Voorbeelden: `Hij doet fanatiek aan.
Vnnl. amatuer “een beminder” Mussem], amateur 'liefhebber' Hofman]; nnl. amateur 'kunstvriend' Weiland], 'niet-beroeps vakman'.
amateur m Je lijkt wel een amateur met al dat geknoei. Het woord amateur staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. amateur Molotov - Amateur (En Vivo) Slowaaks : amatér   cs m. Ieder jaar zijn er strijkboutenveilingen in Amateur en Pijpen en steevast is Den Besten van de partij. SimonV beantwoordt: "Mag het jaarcontract voor mijn domeinnaam. Dat beide tentoonstellingen in Parijs op verschillende lokatie plaatsvinden, heeft tot gevolg dat pijpen de intimiteit van dit oeuvre, dat zich vooral richt tot de ware amateur, nog beter kan genieten. Ook op deze website. Krijg antwoord op amateur ene kontneuken. Wat is het metrum en het amateur van het gedicht 'Onvervreemdbaar' van Ida Gerhardt?