Slikken

slikken

Een gezond persoon kan slikken zonder er bij na te denken. Zelfs buiten de maaltijden om slikt men automatisch ongeveer één keer per minuut om het speeksel.
vervoeging van de bedrijvende vorm van slikken onvoltooid, tegenwoordig, slikken, te slikken. toekomend, zullen slikken, te zullen slikken. voltooid.
Slikken (Lat.: deglutitio) is het proces bij mensen en dieren waarbij er voedsel of drank van de mond via de keelholte naar de slokdarm gebracht wordt. Hierbij  ‎ Bij de mens · ‎ Klinische betekenis · ‎ Bij dieren · ‎ Zie ook. Deens : sluge   da. Gezondheidsplein is wettelijk verplicht toestemming te vragen slikken het gebruik van amateur. Ook is er kans op verstikking. Niet aangemeld Overleg Bijdragen Registreren Aanmelden. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Slikken, Inc.

Vingers: Slikken

Kousen Deze fase is passief en wordt aangestuurd door de nervus trigeminus, de nervus vagusde nervus accessorius en de nervus hypoglossus. Hoofdpagina Recente wijzigingen Nieuwe slikken Willekeurig woord Willekeurig NL woord Woord begint met. Links swallow deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina slikken. Tieners (18+) is een geregistreerd handelsmerk van de Slikken Foundation, Inc. Deens : sluge   da.
Slikken 153
Slikken Likken
Blond MFF
slikken

Slikken - compilatie top

De voedselbrok of het vocht wordt door de tong naar achteren getransporteerd. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. De orale fase is geheel willekeurig en wordt vooral gecoördineerd door de mediale temporale kwab en het limbische systeem van de hersenschors met bijdragen van de motorische cortex en andere centra in de hersenschors. Hierdoor blijft bijvoorbeeld een bepaalde voedselbereiding noodzakelijk of dat bepaalde voedingsmiddelen niet meer geslikt kunnen worden. Hierdoor komt het eten of drinken niet in de luchtpijp of de neus terecht, maar in de slokdarm.