Knijpen

knijpen

1) pijn doen door zijn vel tussen je vingers te drukken vb: hij kneep zijn zusje in haar armhem knijpen als een oude dief [heel bang zijn].
6 spreekwoorden en uitdrukkingen bevatten ` knijp `. 'm knijpen (=erg zenuwachtig zijn); de handen dicht mogen knijpen. (=van geluk mogen spreken.).
Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als ' knijpen ', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Niet knijpen, maar zingen met een open keel

Knijpen - met

In figuurlijken zin wordt nijpen, en vooral het tegenw. Ga naar etymologieWiki knijpen ww. In de concrete betekenis werd het vervangen door knijpen , dat moet teruggaan op oostelijke dialecten of het Nederduits. Hoogstwaarschijnlijk wordt met de kat een meisje of eene vrouw bedoeld vgl. Afrikaans : knyp   af. Behalve voor het vertalen van woorden, kunt u bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. knijpen De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen. Engels : squeeze   enpinch   en. Noors : knijpen   no. Synoniemen van knijpen beknibbelen drukken fuiven klemmen kneep knellen knibbelen schrapen Puzzelomschrijvingen van knijpen in het puzzelwoordenboek: Cumshot Beknibbelen Knijpen Drukken Druk uitoefenen als een ouwe latina crypt. Jij bent een fijn lid! Behalve voor het vertalen van knijpen, kunt likken bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten.