Nederlands

Nederlands

Test je kennis van de Nederlandse spelling, grammatica, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Doe de test!.
De officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
khunnamob.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online. Webcam Nederlands taalgebied in de EU. Volg de Taalunie op Twitter. Het Nederlands is echter slechts een kleine immigrantentaal in de V. Voor veel Franstaligen is het Nederlands dan ook Nederlands tweede taal, toch blijft het Nederlands van Nederlands voor veel Franstaligen zelfs na jaren onderwijs, nog steeds een heuse opgave. Limburgs en Nedersaksisch zijn net als Fries officieel erkende streektalen Pijpen de Nederlandse grenzen, waar het Nederlands de daktaal is. Nederlands in Zuid-Afrika — Erkenning. Nederlands

Nederlands - Natasha Nice

Intussen is de spelling van het Groene Boekje verplicht gesteld in overheidsdocumenten en in het basis onderwijs. Samen met het Nedersaksisch , Nederduits en Hoogduits behoort het Nederlands tot de zogenoemde Continentaal-West-Germaanse tak van de Indo-Europese talen. Zes boeken maken kans op Woutertje Pieterse Prijs. Doordat Nederland en België onder het bewind van Napoleon ten slotte onderdeel van het Franse Keizerrijk werden werd het Nederlands verboden. Verder hebben het Sarnami Hindoestani en het Surinaams Javaans enkele tienduizenden sprekers. Op andere Wikimedia-projecten :. Een van de oudste literaire zinnen in het Nederlands is het Hebban olla vogala het is echter allang niet meer de oudste zin , terwijl de oudste formele oorkonde die ooit in het Nederlands werd opgesteld, de schepenbrief van Boechaute gelegen in Oost-Vlaanderen , een meierij van Gavere is.