Nederlands

Nederlands

Test je kennis van de Nederlandse spelling, grammatica, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Doe de test!.
De officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
Alfabetisch zoeken. Wil je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Bekijk dan de woordenlijst Nederlands of de woordenlijst Engels. Standaardnederlands · Nederlands in Nederland · Nederlands in België · Nederlands in Suriname · Verschillen tussen het Nederlands in Nederland, Suriname en Vlaanderen · Nederlands dialecten Hollands · Brabants · Vlaams · Zeeuws · Bdht-klinkerregel. khunnamob.info is een gratis online Nederlandstalig woordenboek. De Surinaamse ambassadeur in Nederland vertegenwoordigt Suriname Net69 geassocieerd Pijpen. Ben je geïnteresseerd in Nederlands spelling- en stijlregels van de Nederlandse taal? Das Niederländische als Kultursprache deutscher Gebiete. [GTA5] IMPORT / EXPORT DLC LIVE #14 - Royalistiq (Nederlands)

Nederlands - West sexy

De NTU opereert als een soort gemeenschappelijk ministerie van Taal voor de drie gebieden. Deze schrijftalen waren academisch omdat ze vooral op de kanselarijen van vorsten, kloosters en steden en nauwelijks door de ongeletterde bevolking werden gebruikt. De Hollands-Utrechtse variant was daarnaast een goede tweede. De Nederlandse Taalunie steunt Nederlandstalig onderwijs over de gehele wereld en heeft speciale banden met Indonesië en Zuid-Afrika. Zie Taalfamilie en Taalverwantschap voor de hoofdartikelen over dit onderwerp. Door de moderne mobiliteit zijn de deelnemers aan deze gemeenschap heterogener geworden en herkennen zij zich steeds minder in een 'eigen taal'.
Nederlands