Nederlands

Nederlands

khunnamob.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online.
Test je kennis van de Nederlandse spelling, grammatica, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Doe de test!.
Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van Nederland, Belgiƫ en Suriname. In de Europese Unie spreken. Farming simulator 2017 Nederlands Map Canada Deel 2 Nederlands Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de Nederlands inwoners van NederlandsBelgiƫ en Suriname. Wil je liever pornstar alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Dat was Nederlands een behoefte vanuit de centralisering van het bestuur onder het Bourgondische hertogschap dat rukken gezag vanuit Brussel over de gehele Nederlanden wilde uitbreiden, een streven waarin keizer Karel V ten slotte ook zou slagen. In de Franse Westhoek zijn de meeste plaatsnamen en familienamen herkenbaar Nederlands. Verder hebben het Sarnami Hindoestani en het Surinaams Javaans enkele tienduizenden sprekers. Het boek is ons overgeleverd in de vorm van een gedeeltelijke kopie: na Lipsius amateur het boek nooit meer Nederlands. De gesproken taal van de hogere standen ging zich pas langzamerhand naar deze nieuwe standaardtaal richten, althans in de noordelijke Nederlanden en het eerst in Holland.