Nederlands

Nederlands

Compleet overzicht van links voor iedereen die meer wil weten van de Nederlandse taal. khunnamob.info is dochter van Startpagina.
De officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
khunnamob.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online. Nederlands

Nederlands - Stiekem

Test de volgende onderdelen:. Hollands , Brabants , Limburgs , West-Vlaams , Nedersaksisch e. Door de Tweede Wereldoorlog in Nederland kwam er een grote omslag in de Nederlandse literatuur. Gedurende de hele middeleeuwen werden alle belangrijke geschriften en officiële documenten in het Latijn geschreven wat de lingua franca van de Europese elite was. Basis vormen de Frankische dialecten van de gewesten Holland en Brabant. Voltooide tijden worden gevormd met de hulpwerkwoorden hebben en zijn. Overgenomen van " khunnamob.info? Het Nederlands wordt niet in alle gevallen correct ook wel aangeduid als Vlaams Nederlands BelgiëHollands vooral in de Randstad en Nederduits door historisch taalkundigen. Geschiedenis van het Nederlands · Geschiedenis van de Nederlandse spelling · Oudnederlands · Middelnederlands · Vroegnieuwnederlands · Nederlands. De invloed van de romantiek was in de Nederlanden squirten minder uitgesproken dan bijvoorbeeld in Engeland. Zie ook Geslacht Nederlands Zie Nederlandse grammatica Gangbang Morfologie taalkunde voor de hoofdartikelen over dit onderwerp. Zachte g · Gooise Nederlands · Klankinventaris · Poldernederlands.