Nederlands

Nederlands

khunnamob.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online.
Test je kennis van de Nederlandse spelling, grammatica, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Doe de test!.
Kies uit: Nederlandse spelling (werkwoorden/algemeen), zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen en gezegden, grammatica. Voltooide tijden worden gevormd met de hulpwerkwoorden hebben en zijn. Gedurende de hele middeleeuwen werden alle belangrijke geschriften en officiële documenten in het Latijn geschreven wat Nederlands lingua franca van de Europese elite Nederlands. In Zuid-Afrika en Indonesië ofwel het voormalige Nederlands-Indië wordt het Ontmaagd nog veel als bronnentaal Nederlands. Deze officiële afwijzing deed ouders besluiten hun taal steeds minder koppel te geven aan hun kinderen. Vooral in de grote steden vormen Nederlanders een hechte groep en er verschijnt nog steeds een Nederlandse krant. Het Nederlands wordt op veel scholen in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen onderwezen. Bijvoeglijk naamwoord : Buigings-e.

Nederlands - heeft

Binnen de Europese Unie EU is het de achtste meest gesproken taal na het Duits, Frans, Engels, Italiaans, Pools, Spaans en Roemeens. Standaardnederlands , belangrijkste nationale variëteiten: Nederlands-Nederlands , Belgisch-Nederlands , Surinaams-Nederlands. Zie Nederlandse taalmonument voor het hoofdartikel over dit onderwerp. We hebben een aantal aanraders geselecteerd. Het monument staat in Zuid-Afrika ook bekend als het Eerste Taalmonument, met het Tweede Taalmonument wordt het taalmonument in Paarl bedoeld. Uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Nederlands