Slikken

slikken

Slikken is een ingewikkeld proces waar veel spieren en zenuwen bij betrokken zijn, onder andere van je lippen, tong, kaak, wangen en je keel. Het slikproces.
slikken. (overgankelijk) de mondinhoud de slokdarm doen afdalen. Hij slikte veel vitaminetabletten. (overgankelijk) overdrachtelijk: iets lijdzaam aanvaarden.
Slikken - Het doorslikken van het voedsel is voor een deel een willekeurige beweging en voor een deel een onwillekeurige beweging. De aanzet tot de. Er zijn veel spieren bij betrokken. Over Nij Smellinghe Werken en leren Route Contact Patiƫnten Bezoekers Kinderen Verwijzers Zoek in Huidig onderdeel De hele site Afspraak maken Waar word ik geholpen? Hoe ontstaan slikproblemen Naast verandering in het slikken door ouderdom, kunnen ook neurologische aandoeningen en bijwerkingen van medicijnen tot slikklachten leiden. Slikken het slikken wordt de tong omhooggebracht, waarbij het strotklepje omlaaggaat, Nederlands de toegang tot het strottenhoofd en daardoor tot slikken luchtpijp wordt facial. De onwillekeurige bewegingen vormen samen de slikken.
Spuiten & Slikken slikken