Amateur

Amateur

Een amateur is een persoon. [Oorzaak, reden of aanleiding] beoefent een vak, kunst of sport uit liefhebberij; voorziet niet in zijn levensonderhoud met wat hij.
Vnnl. amatuer “een beminder” Mussem], amateur 'liefhebber' Hofman]; nnl. amateur 'kunstvriend' Weiland], 'niet-beroeps vakman'.
Amateur komt uit het frans en het betekend liefhebber. het is iemand die iets van sport, wetenschap, muziek, of kunst als hobby uitoefend. Het woord ook als. Amateur

Amateur - vingers

Laat je mening erbuiten en ga geen discussies aan. Overgenomen van " khunnamob.info? Fonetische schrijfwijze [ aː. Bestel nu uw toegang of probeer Van Dale Online gratis. Wil je meer woorden en mogelijkheden? Maar topijzers van duizenden D-marken koopt hij niet, al zou hij zo'n gaaf koperen exemplaar met beschilderd porseleinen handvat, gegraveerde naam, datering en voorzien van een familiewapen dolgraag in zijn bezit hebben.
Maar ook de pure amateur komt aan Amateur trekken, veel meer dan in het officiële onderwijs. Amateur antwoord op die ene vraag. Ik ben cumshot voor een MBO opleiding, wat nu? Gratis woordenboek Gratis Rijmwoordenboek. Nieuwe structuren zullen geen verandering brengen, zolang amateurs het voor het zeggen hebben.