Nederlands

Nederlands

Compleet overzicht van links voor iedereen die meer wil weten van de Nederlandse taal. khunnamob.info is dochter van Startpagina.
De officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
Test je kennis van de Nederlandse spelling, grammatica, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Doe de test!. Nederlands Na twee eeuwen verbod mag sinds enkele jaren wel weer 'Nederlands' onderwezen worden op de basisscholen, echter uitdrukkelijk niet als de Vlaamse streektaal van het gebied, maar als 'vreemde taal'. In mindere mate hebben ook het West-Vlaams en het Hollands Ingveoonse kenmerken, dialecten die aan de basis hebben gestaan van het huidige Nederlands. Niet aangemeld Spuitkutje Bijdragen Registreren Nederlands. Oefen je woordenschat met ons zinnenboek Nederlands vertaal een stuk tekst middels een automatische vertaling. Tegenwoordig beheersen nog slechts Anaal duizenden - voornamelijk ouderen - het Vlaamse dialect.

Nederlands - het

Meer weten over taal? De basis van het dialect was de lokale gemeenschap. De Woordenlijst Nederlandse Taal is in boekvorm te koop als het Groene Boekje. khunnamob.info is dochter van Startpagina. Zelfstandig naamwoord : Geslacht · Haar-ziekte · Meervoud · Samenstelling. Het alleroudste in het Nederlands geschreven boek dat momenteel bekend is, is het handschrift van de Wachtendonckse Psalmen , zo genoemd naar de Luikse kanunnik Arnold Wachtendonck.

Nederlands - een andere

En er zijn verschillende beroepen waar veel Nederlandse termen moeten worden aangeleerd. Zie Nederlandse Taalunie voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Het taalmonument heeft echter veel te verduren gehad in de Tweede Boerenoorlog en bestaat vandaag de dag uit twee identieke beelden. Nederlandse creoolse talen : Het Limburgs en Nedersaksisch zijn in Nederland, naast het Nederlands, officieel erkende streektalen. Bestel dit boek bij khunnamob.info. Dan is dit nieuwe onderdeel op khunnamob.info echt iets voor jou. Kijk op khunnamob.info of khunnamob.info.