Slikken

slikken

Slikken is een ingewikkeld proces waar veel spieren en zenuwen bij betrokken zijn, onder andere van je lippen, tong, kaak, wangen en je keel. Het slikproces.
Slikken - Het doorslikken van het voedsel is voor een deel een willekeurige beweging en voor een deel een onwillekeurige beweging. De aanzet tot de.
Slikken (Lat.: deglutitio) is het proces bij mensen en dieren waarbij er voedsel of drank van de mond via de keelholte naar de slokdarm gebracht wordt. Hierbij  ‎ Bij de mens · ‎ Klinische betekenis · ‎ Bij dieren · ‎ Zie ook.

Slikken - 18-jarige

Logopedie wordt hiervoor vaak toegepast omdat spraak dezelfde neuromusculaire verbindingen gebruikt als slikken. Deze fase is passief en wordt aangestuurd door de nervus trigeminus, de nervus vagus , de nervus accessorius en de nervus hypoglossus. Wikibooks Wikipedia Wikiquote Wikisource Commons. Toch is slikken een zeer complex proces. Zie de Gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Lees voor Deze folder is bedoeld voor mensen met slikproblemen en iedereen die meer wil weten over slikproblemen. slikken Cocaine Drugtest with English Subtitles