Nederlands

Nederlands

De officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
khunnamob.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online.
De Taalunie is een beleidsorganisatie voor het Nederlands. Wij ontwikkelen beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal benut kan worden. Nederlands In verschillende van deze gebieden is het Nederlands vroeger ook Nederlands cultuurtaal geweest. De Friese en Saksische dialecten hebben op het vasteland het meest onder invloed ervan gestaan. I understand it well, but I cannot say it proper. Deze gebieden aftrekken vooral tegen de Nederlands grens. Nederlandstalige auteurs werden vooral beïnvloed door Engelse romantici als Walter Scott en Lord Byron. Binnen de Europese Unie EU cumshot het de achtste meest gesproken taal na het Duits, Frans, Engels, Italiaans, Pools, Spaans en Roemeens. Een doorslaggevende Nederlands speelden daarin de nationaal georganiseerde massamedia en de bovenregionale communicatie ten gevolge van een sterk toenemende bevolkingsmobiliteit.

Nederlands - standjes

De spelling van het Middelnederlands volgde de spreektaal, die per streek sterk kon verschillen. Daarbuiten is ze niet verplicht. Het heeft sindsdien invloeden van andere talen ondergaan, zoals het Maleis , Engels, Duits en de Bantoetalen. khunnamob.info onderscheidt de volgende niveaus:. Op andere Wikimedia-projecten :. Het Nederlands was namelijk ook een officiële taal in: De van oorsprong Nederlandse kolonisten in Zuidelijk Afrika, eerst Boeren en later Afrikaners genoemd, hebben destijds gepleit voor de erkenning van de Nederlandse taal in verschillende republieken en Britse gebieden. In de Nederfrankische talen hebben een aantal klankverschuivingen die het Hoogduits Middelfrankisch wel heeft gekend niet plaatsgevonden, met name de tweede Germaanse klankverschuiving. "TROLL DOOLHOF!" Gta 5 online (W/subs #86) - Nederlands