Slikken

slikken

Een gezond persoon kan slikken zonder er bij na te denken. Zelfs buiten de maaltijden om slikt men automatisch ongeveer één keer per minuut om het speeksel.
slikken. (overgankelijk) de mondinhoud de slokdarm doen afdalen. Hij slikte veel vitaminetabletten. (overgankelijk) overdrachtelijk: iets lijdzaam aanvaarden.
Slikken - Het doorslikken van het voedsel is voor een deel een willekeurige beweging en voor een deel een onwillekeurige beweging. De aanzet tot de.

Slikken - therapeut

Eerste hulp — EHBO. Verder wordt beschreven wat u zelf kunt doen om zo veilig mogelijk te eten en te drinken. De logopedist inventariseert de problemen en kijkt naar de voorwaarden die aanwezig moeten zijn om veilig te slikken. Bij vissen is de tong benig en weinig mobiel: de prooi worden naar achteren in de bek geholpen door water in de bek te zuigen en dit via de kieuwen naar buiten te spuiten. Als vermoed wordt dat iemand slikproblemen heeft, kan de arts doorverwijzen naar een logopedist. Adhesie: verkleving of vergroeiing van weefsels.
Hiervoor anus verschillende oefeningen voor Pijpen lippen, tong en het gehemelte beschikbaar. Ook kan de slikken vertraagd zijn, waardoor de luchtpijp niet snel genoeg wordt afgesloten. Bij het slikken wordt slikken tong omhooggebracht, waarbij het strotklepje omlaaggaat, zodat de toegang tot het strottenhoofd en daardoor tot de luchtpijp wordt afgesloten. Niet aangemeld Overleg Bijdragen Registreren Aanmelden. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. slikken