Slikken

slikken

Slikken is een ingewikkeld proces waar veel spieren en zenuwen bij betrokken zijn, onder andere van je lippen, tong, kaak, wangen en je keel. Het slikproces.
Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als ' slikken ', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken.
vervoeging van de bedrijvende vorm van slikken onvoltooid, tegenwoordig, slikken, te slikken. toekomend, zullen slikken, te zullen slikken. voltooid.

Slikken - heeft

Bij verslikken: voorover buigen, door de neus inademen en rustig hoesten. Het samenspel van de spieren die betrokken zijn bij het slikken is dan verstoord. Let erop dat het hoofd niet achterover hangt, maar goed rechtop, of zelfs iets naar voren gebogen. De gehemeltebogen aan weerszijden van de farynx bewegen dicht naar elkaar tussen de bovenste spieren zodat er maar een kleine voedselbrok kan passeren. Zie slik voor andere betekenissen van dit woord. Hierbij wordt advies gegeven over bijvoorbeeld de samenstelling van het voedsel. De prikkels worden doorgegeven aan zenuwkernen in het verlengde merg de overgang van het ruggenmerg naar de hersenen , waardoor een reeks onwillekeurige bewegingen in gang wordt gezet. slikken De faryngeale fase wordt aangezet door de orale slikken en wordt op haar beurt gecoördineerd door het slikcentrum in het verlengde merg Pijpen de pons. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken. Het doorslikken van het voedsel is voor een deel een willekeurige beweging en voor een deel een onwillekeurige beweging. Gebruikersportaal Snelcursus Slikken en contact Donaties. De logopedist inventariseert de problemen en kijkt naar de voorwaarden die aanwezig moeten blond om veilig te slikken.