Slikken

slikken

Slikken is een ingewikkeld proces waar veel spieren en zenuwen bij betrokken zijn, onder andere van je lippen, tong, kaak, wangen en je keel. Het slikproces.
Slikken - Het doorslikken van het voedsel is voor een deel een willekeurige beweging en voor een deel een onwillekeurige beweging. De aanzet tot de.
Slikken (Lat.: deglutitio) is het proces bij mensen en dieren waarbij er voedsel of drank van de mond via de keelholte naar de slokdarm gebracht wordt. Hierbij  ‎ Bij de mens · ‎ Klinische betekenis · ‎ Bij dieren · ‎ Zie ook. Eerste hulp — Masturbatie. Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Slikken koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina slikken. Vervolgens wordt vastgesteld in welke fase van het slikproces de stoornis zit. Trio Wikipedia Wikiquote Wikisource Commons. Spaans : tragar   esdeglutir   es.

Slikken - broek

Hoofdpagina Recente wijzigingen Nieuwe pagina's Willekeurig woord Willekeurig NL woord Woord begint met... Deens : sluge   da. Het samenspel van de spieren die betrokken zijn bij het slikken is dan verstoord. Als de voedselbrok klaar is voor de orale fase wordt deze eerst naar de achterkant van de tong verplaatst. Zodra de spijsbrok de achterwand van de keelholte raakt, wordt de tong-keelholtezenuw geprikkeld.

Sletje: Slikken

Slikken 745
Slikken 484
FACIAL 532